Hoe gaat het met …?

Onze gastgezinnen vinden het altijd geweldig om updates te krijgen over hun exopvangers.
Wij willen jullie delen in dit plezier en daarom hebben we deze rubriek gemaakt.
Verhalen en foto’s van exopvangers zijn dus altijd welkom 😉

**************

11 april 2015 Mikky

image6image1Na nog wat aanpassingen te hebben gedaan in de tuin mag Mikky nu ook onder het toezicht oog van Willem en
ons van de tuin genieten. Het luikje blijft sowieso de eerste anderhalve
maand nog gewoon op slot en mag ze alleen samen met ons naar buiten.

En wat doet ze het super!!!!

Ze geniet van het zand, vangt kleine vliegbeestjes en pluisjes, rent met Willem en Noortje op en neer en als ze een eng geluidje hoort loopt ze gewoon naar binnen.image5

Ze rolt lekker door het zand en Willem heeft haar alles goed uitgelegd.image3

Zie bijgevoegde foto’s!!!

Het is zo’n lekker ding, ze proet heel de dag tegen iedereen, speelt verstoppertje met Willem
en laat zich uitgebreid
aaien en optillen!!

Als ze iemand kwijt is, of dat nou één van de katten is of één van ons, dan loopt ze ook proetend door het huis. We zouden haar voor geen goud meer kunnen missen de grote schat, ze is helemaal thuis hier!!

Groetjes Mikky en personeel.

**************

IMG_20150311_145731xSaartje (Lotje)

Toen ik het filmpje voorbij zag komen van Saartje en haar broertje en zusje was ik gelijk verliefd 🙂

Ik twijfelde er ook niet aan dat het wel eens niet goed zou kunnen gaan met met mijn oudere kat Nel en mijn nog jonge onstuimige hond Silke.lot2x

Toen Saartje gebracht was, was het best een beetje onrustig tussen de dieren, maar s avonds keerde de rust  terug en ging het prima 🙂 De oudere kat Nel was ontzettend nieuwsgierig en accepteerde haar, alleen toen Saartje bij haar wilde “sabbelen” was dat iets teveel  van het goede hi hi. ’s Nachts hebben ze heerlijk tegen elkaar aan gelegen en dat is nog steeds zo alleen vindt Nel het niet goed dat Saartje haar “wast”. Iedere ochtend hebben ze allebei de dolle vijf, heerlijk om te zien.

lot3Saartje en de hond zijn hele dikke maatjes, zij liggen ook veel bij elkaar, je ziet dan alleen maar zwart/wit 🙂 Ze hebben allebei hele schone oortjes, ze blijven elkaar “poetsen” heel aandoenlijk. Vorige week voor het eerst (onder  toezicht van mij natuurlijk) in de tuin geweest, wat een feest.

lot1xWat  zo mooi is dat Saartje het gedrag van de oudere kat Nel overneemt. Nel is graag in de omheinde achtertuin, maar zodra ze harde geluiden hoort zoals een auto en/of spelende kinderen  e.d. gaat ze binnen op de deurmat zitten kijken totdat het weer rustig is. Saartje doet precies hetzelfde…….

Nel heeft ook nog nooit een poging gedaan om over de schutting te klimmen……tot nu toe taalt Saartje er ook niet naar, er is zoveel te ontdekken in de tuin, vooral insecten zijn geweldig 🙂 Het gaat super, het is een heerlijk diertje, vol vertrouwen en echt een knuffelkontje.

Vrouwtje van Saartje, 11-3-2015

**************

DSCF6228Luna (Liva)

Na negen jaar hebben we onze kater Chester moeten laten inslapen. Al snel werd ons duidelijk dat niet alleen wij veel verdriet hadden, maar ook onze hond Boreas zijn huisgenootje erg miste. Ze waren immers vrijwel gelijktijdig bij ons in huis gekomen. En nu was Chester er niet meer.IMG-20150213-WA0001 bewerkt

In overleg hebben we toen besloten om een kitten te adopteren. Via een stichting zijn we in contact gekomen met het gastgezin waar o.a. Odin werd opgevangen. We zijn gaan kennismaken en hebben hem diezelfde middag nog mee naar huis genomen. Een heerlijke relax kater. Hij was al honden, katten, cavia’s en konijnen gewend van bij het gastgezin. Hij was dus al wat gewend. Zijn eerste kennismaking met Boreas was gelijk goed. Even snuffelen en zowel Boreas als IMG-20150130-WA0001Odin vonden het prima. Vanaf de eerste minuut is het goed gegaan. Dezelfde avond lag Odin languit te spinnen op de bank. Voor Boreas en voor ons was het evenwicht hersteld. Het verdriet om het verlies van Chester werd er niet minder door, maar werd wel verzacht.

IMG-20150213-WA0005 bewerktNa een tijdje merkten we aan Odin dat hij een speelkameraadje miste. Hij zocht aansluiting bij Boreas, maar die heeft met zijn 9 negen jaar nu eenmaal een andere energie dan een kitten van 7 maanden. We hebben uiteindelijk besloten om op zoek te gaan naar een speelkameraadje. En liefst weer een katje uit de opvang of asiel. Bij toeval via een andere site terecht gekomen op de site van poezensnuitjes. Bij de voor adoptie beschikbare snuitjes stond Liva. Meteen waren we verliefd op de foto.
DSCF6298Pas daarna gekeken waar Liva werd opgevangen. Liva zat in Nijmegen. Toch wel een eindje rijden. We wonen zelf even onder Maastricht. Natuurlijk waren er bij ons in de buurt ook genoeg katjes die een goed tehuis nodig hebben. Maar zoals gezegd, we waren gelijk verliefd. Dan maakt de afstand niets uit.

IMG-20150112-WA0000 bewerktTelefonisch contact opgenomen met Angela en samen elkaars vragen beantwoordt.  Het was een heel fijn gesprek. Hierna besloten om voor een kennismaking met Liva naar Nijmegen te rijden. Zondag 21 december 2014 was het zover. Gelukkig mochten we Liva na de kennismaking mee naar huis nemen. Thuis aangekomen heeft Luna  (zoals we haar genoemd hebben) eerst even in alle rust zelf door de huiskamer mogen rondlopen. Daarna hebben we Odin erbij gehaald.
DSCF6247 bewerktEn onze altijd zo relaxte Odin was eerst even van slag. Hij was een beetje bang voor Luna. Wat blazen en aanstellen als ze in zijn buurt kwam of naar hem keek. Maar het werd al snel minder. Zeker met wat aaien en knuffelen van onze kant.

IMG-20150104-WA0025 bewerktToen was Boreas aan de beurt. En toen was het Luna’s beurt om bang te zijn. Voor zo’n klein kitten als Luna moet Boreas een echte reus zijn. Boreas is een kruising Alaskan Malamute en Husky. Zo’n 35 kilo zwaar. Boreas vond het allemaal prima. Maar Luna veranderde in een kleine gremlin zodra ze Boreas zag. Odin voelde zich echter weer dapperder toen zijn grote vriend erbij was en hij werd vrij snel rustiger richting Luna. Dat had weer een goede CAM00377 bewerktinvloed op Luna. Een groot voordeel was dat de kerstdagen en kerstvakantie de dag erna begon. Hierdoor was er ruim 14 dagen altijd iemand thuis. Dat vonden we heel fijn omdat je altijd moet afwachten hoe de beestjes op elkaar reageren. Zo hadden we ruim de tijd om aan elkaar te wennen.

Samen op ontdekkingstocht bewerktDe tweede dag begon Luna Odin steeds op te zoeken. Ze werden al heel snel onafscheidelijk. Luna zocht steun bij Odin. Doordat Odin zich zo rustig gedroeg in de nabijheid van Boreas heeft Luna heel langzaam Boreas ook geaccepteerd. Op dit moment is het zo dat ze soms zelfs neus aan neus staat met Boreas. Hoewel ze altijd meer op haar hoede is in zijn buurt dan Odin. Hij gaat af en toe bij Boreas liggen in zijn mand. Dat zal Luna waarschijnlijk nooit doen. Maar dat hoeft ook niet.

Odin en Luna 28-12-2014Luna is een echte dame. Ze is kieskeurig met haar eten, maar als het haar smaakt dan eet ze sneller dan Odin en probeert het eten dan ook onder zijn neus vandaan te halen. Ze is super snel, ondeugend, nieuwsgierig  en speelt graag. Met Odin en met ons. De bling bling knisperballetjes vindt ze geweldig. Odin krijgt geregeld een wasbeurt van haar. En hij probeert op zijn iets lompe manier haar ook te wassen. IMG-20141222-WA0006 bewerktGekamd worden door één van haar baasjes is heerlijk. En als ze moe is komt ze lekker bij je op schoot liggen. Liefst languit op haar rug terwijl je haar aait. Het is een heerlijk meisje.

IMG-20150204-WA0005 bewerktWe zijn de stichting dankbaar voor alles wat ze voor Luna en de andere snuitjes doen. Zonder de diverse  stichtingen en hun vrijwilligers zou het heel slecht aflopen met deze katten. Voor ons geen raskatten. Niet omdat we ze niet mooi of lief vinden, maar zij vinden veel gemakkelijker een thuis. We hebben bewust gekozen voor een “opvang” kat. Ze verdienen ook een “gouden mandje”. We zijn super blij met al onze beestjes en hopen dat ze nog heel lang bij ons mogen wonen.

Annemie, 2-3-2015

**************

els2Elsje

Hoi hoitjes,
Jullie kennen mij natuurlijk allemaal al. En jullie willen vast weten waar ik terecht ben gekomen..
els1Ik woon nu in Beuningen vlakbij een van mijn pleegmamma’s. Ik ben daar ook al weer eens geweest om te helpen met knutselen. Nou ja, zo noemen ze dat. Ze zitten meer te kletsen, maar wat ze dan maken is super leuk!!!
Manden, speeltjes en dat allemaal vrijwillig!!!! Mijn personeelsvrouwtje helpt ook mee. Wat niet eerlijk is, is dat ik niet alle manden mag uitproberen.
Maar we dwalen af.
els7Ik ben gebracht door een van mijn pleegmamma’s en weet je wat ze deed????? Zomaar mijn reismandje open… Op de grond!!!! Komt  me daar ineens iets op me af… els8Later weet ik dat het een hond is en de naam Dizzy heeft. Maar ik schrok me toch wel ff een hoedje. Maar dat was maar 1x hoor. Daarna was ik echt niet bang meer. Hallo, ik ben Elsje he.
Mijn personeel (zijzelf noemt zich vrouwtje hahahha) heeft mij Elsje laten heten, wat ik wel handig vind. Niet dat ik luister of zo, maar klinkt vertrouwd.
IMG_2527Naast die ene hond Dizzy (wat een naam he ;)) hebben ze er nog een Joep. Joep is al oud heb ik zo gehoord. 15 jaar, wat is nu 15??? ik ben van plan om zeker de 20 te halen.
Naast die rare blaffers heeft personeel nog een aquarium, die help ik graag schoonmaken, maar mag niet hengelen naar de zwemmers. Das nou flauw.
els3Een klein ding in een kooi, genaamd Howdie de hamster. Hmmm ik zie het meer als een lekker happie. Niet vertellen hoor, ssssst.
Zou ik bijna mijn poezenvriendinnen vergeten.
Misty, dat is een echte dame, maar vind mij maar niks. Nou dat is dan jammer, ik zoek je lekker toch op. En soms liggen we samen op het aquarium.
En dan mijn tante Suus, die komt ook uit de opvang. Daar kan ik zo leuk mee spelen. Alleen sommige dingen vind ze nog wel eng. Nou ikke lekker niet  :p
IMG_2478Laatst was personeel boos. Ik klom alleen maar in de horgordijnen…. Die heb je nu toch niet nodig, is leuk speelgoed voor me dacht ik.
Gordijnen vond ik ook leuk. Idd vond… Weet je wat personeel heeft gedaan… Pfff ze heeft ze verwijderd. En bedankt!
els6Maar dan zoek ik wel wat anders.
hihihih laatst zat ik boven op de douchecabine. Personeel in paniek. Nou ik niet, je dacht toch niet dat ik onder de douche zou springen. Daar ben ik te slim voor.
Van personeel mag ik nog niet naar buiten, maar hallo, dat wil ik ook nog niet. Weet je hoe koud het buiten is. Laat mij nog maar ff binnen.
Ik hoorde ze laatst wel raar praten tegen me. Ik mag naar buiten als ik groter ben, nu ja vooruit. Maar pas nadat ik onder het mes ben geweest. Brrrr klinkt eng. Weet iemand wat daar mee bedoelt word?
els4Verder maak ik personeel ‘s morgens wakker, door half op haar gezicht te gaan liggen, hihhihi Er is een ding waar ik nog niet zo goed in ben en dat is miauwen. Maar heb je dat nodig? Nou, wie nog wat wilt weten moet dat maar laten weten en dan zal ik tegen personeel zeggen dat ze moet reageren.
Kattebelletejes van Elsje, (Corrie) 22-2-2015

**************

Mmandjeuppet

Mijn naam is Ans en ik heb een kat genaamd Kit, die nu 1,5 jaar is. Door omstandigheden heb ik een tijdje bij een hele lieve vriendin gelogeerd die zelf 4 katten heeft. Kit paste zich heel goed aan  in de groep en ik zag dat hij helemaal opbloeide door met de andere katten te kunnen spelen. Hierdoor had ik besloten om voor Kit ook een vriendje of vriendinnetje  erbij te nemen en zo kwam ik bij de Stichting Poezensnuitjes terecht.
spelenxDaar zat een heel lief klein kitten, zwart met wit genaamd Muppet. Ik wilde dit kleine meisje een warm mandje geven en zo is ze in mijn gezinnetje gekomen. Ik heb haar de naam Abby  gegeven. De stichting heeft mij heel vriendelijk ontvangen en verteld hoe Abby daar was gekomen.
bankDe eerst twee dagen verliepen moeizaam voor Abby en Kit, ze kwamen beide in een nieuwe omgeving en dat was wennen voor ze, Abby een nieuw vrouwtje en Kit een nieuw huis. Twee dagen grommen en blazen en bijna niet eten, maar dat ging snel beter. Ze tasten elkaar af en zo langzaam aan werden ze echte maatjes. Nu hollen ze door het huis, spelen samen met dezelfde speeltjes en eten samen, slapen in één mandje of op de bank. Ook halen ze nu samen streken uit, de eerste bloempot is al gesneuveld, maar dat hoort er bij.
Ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt door Abby een mandje te geven, het is een lief en sociaal poesje waar Kit en ik zelf veel plezier aan beleven. Ik hoop ze beiden heel lang in mijn leven te mogen hebben. Mijn dank aan de Stichting Poezensnuitjes.
Ans, 21-2-2015

*************

FSCN0037Elsa

Sinds 15 augustus 2014 heb ik twee lieve kittens in huis rondlopen: Mees (Mackay) en Guusje (Wobke), twee ex-opvangertjes van gastgezin Bianca. Vlak nadat ik Mees en Guusje in huis kreeg, ontving ik van Bianca bericht dat Stichting Poezensnuitjes was opgericht.10568910_394110204096836_6207045856747675281_n Vanaf het begin heb ik de Stichting op de voet gevolgd en heb ik genoten van alle foto’s en verhalen op de website en op Facebook. Wat wordt er toch mooi werk verricht door de Stichting!

In januari van dit jaar zag ik op de website van Poezensnuitjes dat alle kittens van Freya waren besproken, behalve Elsa. Dit terwijl ik me kon herinneren dat ook Elsa besproken was. Ik nam contact op met Bianca om te informeren hoe dat zat en na contact met Bianca wist ik dat het zo had moeten zijn: ik wilde Elsa een warm thuis bieden!

IMG-20150131-WA0021Ik vond het wel heel spannend. Guusje en Mees waren een heel close duo samen en ik had geen idee hoe zij op een klein nieuw katje in huis zouden reageren. Vrijdag 30 januari kwam Rhiannon Elsa brengen. Mees vond het direct fantastisch: een klein hummeltje om lekker mee te spelen! Direct wilde Mees stoeien en ravotten met de kleine Elsa. Maar Elsa moest hier nog niet zoveel van hebben: Mees was wel een heel grote kater! En Mees had in zijn enthousiasme en goede bedoelingen niet helemaal in de gaten hoe klein Elsa eigenlijk was. Lang is Elsa echter niet bang geweest voor de grote Mees, zaterdagochtend lagen de twee al heerlijk samen te knuffelen!

IMG-20150131-WA0014Guusje had meer moeite met de komst van de kleine pluizenbol in huis. In het begin bleef ze maar blazen en grommen naar de kleine Elsa (die overigens Elsa blijft heten!). Ik heb me daar best een beetje zorgen om gemaakt. Maar dat bleek helemaal niet nodig te zijn! Elsa was brutaal genoeg om gewoon bij Guusje op de stoel te kruipen. Guusje kijkt eerst wat onwennig, maar al heel snel hierna volgen de eerste likjes van Guusje!

F275C2EB-B887-4E87-9CD3-7D18AFFB99F7En sindsdien is het één groot feest in huis met mijn drie kanjers! Guusje en Mees hebben heel goed opgelet bij gastgezin Bianca en Elsa mag dan ook bij beiden regelmatig door de wasstraat. Elsa geniet hier zichtbaar volop van en weet dit ook goed uit te buiten! Nadat ze bij Guusje is geweest, gaat ze gewoon nog een keer bij Mees en andersom!

image2 (1)Mees en Guusje hebben zich inmiddels echt opgeworpen als grote broer en grote zus! Ze nemen haar op sleeptouw, kunnen heerlijk met haar knuffelen en houden er bij het spelen ook echt rekening mee dat Elsa de kleinste is. Het is mooi om te zien dat als we met het verenstokje of het laserlampje spelen, dat Mees en Guusje af en toe een stapje opzij doen zodat de kleine Elsa erbij kan.

Elsa vindt overigens allang niet meer dat Mees en Guusje groot zijn! Ze vindt het heerlijk om vanaf de bank bovenop ze te springen en ze zo te verleiden tot een stoeipartijtje! En als Mees en Guusje liggen te slapen, blijft ze hen gewoon lekker net zo lang met haar pootje porren totdat ze wakker worden en mee doen.

image3En als Elsa in haar slaap over het randje van het plateautje van het krabmeubel valt, dan houdt Mees haar daarna gewoon iets steviger vast.

image6 (1)

Guusje en Mees kijken vanaf een veilige afstand toe hoe Elsa rondjes rijdt op de stofzuiger.

image7 (1)Guusje houdt de wacht, terwijl Elsa ligt te slapen.

080E0850-727E-4F6F-AB67-1CB054D5676BElsa heeft haar plekje in huis helemaal gevonden. Ze stapt hier rond alsof ze nooit anders gewend is geweest. Het is echt genieten met deze drie toppers in huis! Heerlijk om te zien hoe Mees en Guusje Elsa helemaal hebben opgenomen en hoe mijn kleffe duootje een klef triootje is geworden!

Fleur, 16-2-2015

*********

DSC_8180_20150116_0124Jannes (Jantje) en Amber (Nomi)

Vlak voor het oprichten van de stichting hadden we vier katten in huis: Hamish, Nessie, Tessa en Duncan. Daar zou het bij blijven vooral omdat Hamish (onze oudste) niet echt gecharmeerd was van al die drukte. Op de dag voor het publiek gaan met de stichting is Hamish echter plotseling overleden door een aanrijding. Een groot verdriet midden in het feest van de stichting.

DSC_8380_20150211_2121Niet lang daarna kwamen al snel veel nieuwe kittens bij de stichting, één daarvan was Nomi, een schoonheid van 4,5 maand die nog wat schuw was. Ze verbleef bij gastgezin Angela en eigenlijk waren we op slag verliefd. Omdat we altijd katten uit asiels hadden gehad durfden we het wel aan met de schuwe Nomi. Onze andere katten zouden wel meehelpen om haar te leren dat er ook mensen zijn die wel te vertrouwen zijn en we hadden geduld en tijd genoeg. DSC_6961_1200Zo kwam 31 oktober 2014 Nomi bij ons en werd omgedoopt tot Amber. Amber voelde zich al snel thuis en kon het prima vinden met de andere katten. Naar ons toe duurt het wat langer, ze eet uit de hand en laat zich ook oppakken maar is daar geen liefhebber van. Zolang we haar vrij laten is ze gezellig onderdeel van de familie. We merkten echter wel dat ze zich wat ging vervelen. Onze Duncan van 3 (tot dan toe heel speels) had niet zoveel zin meer om met haar te spelen en moest een beetje wennen aan de veranderde verdeling van aandacht. Eigenlijk vonden we 5 katten wel wat heel veel maar een speelmaatje voor Amber zou mogelijk wel bijdragen aan het groeiende vertrouwen.

En toen kwam Jantje bij de stichting, een heel jong zwerfkitten dat al vanaf 5 weken bij Bianca in de opvang zat en dus enorm socialiseerbaar was. IMG_3538Jan was natuurlijk al gecharmeerd van zijn naam, maar Jantje ontwikkelde zich ook tot een superlieve knuffelbeer. Eind december kwam Jantje, omgedoopt tot Jannes, bij ons zijn intrek nemen. Binnen enkele dagen waren Amber en Jannes de grootste vriendjes. Amber nog wat voorzichtig naar Jannes (ze is toch 4 maanden ouder) en Jannes heel blij met zijn vriendinnetje. Omdat Jannes een enorme knuffeldoos is, ziet Amber meer dat mensen ook fijn kunnen zijn en ze lijkt langzaam steeds minder op haar hoede te zijn voor ons. Jannes is in januari geopereerd aan een navelbreuk en gelijk gecastreerd. DSC_8368_20150211_2015Daarna is hij een paar dagen heel ziek geweest. Amber week niet van zijn zijde, liet hem met rust qua spelen maar was wel steeds in zijn buurt en zorgde bijna voor hem. Toen Jannes weer was opgeknapt hadden ze weer enorme speelmaatjes aan elkaar.

Onze andere katten waren ook blij met de komst van Jannes want doordat ze elkaar hadden liet Amber de anderen meer met rust. Enne… die lekkere kittenbrokjes die nu weer in huis zijn lusten ze ook wel.

Het gaat heel goed met Jannes en Amber, wij genieten enorm van ze en ik geloof echt dat zij ook happy zijn hier.

Marina, 15-2-2015