Jubileum 3 jaar

8e9a077b-1e99-4068-95df-6a1729bba084

17 september 2017

WIJ VIEREN FEESTÂ đŸ˜žđŸ˜»

Vandaag bestaat Stichting Poezensnuitjes drie jaar !

Begonnen met vijf vrijwilligers, inmiddels gegroeid naar 25 vrijwilligers 
De bestuursleden die behalve hun functie ook zelf gastgezin zijn, vangen, naar dierenartsen rijden, gastgezinnen begeleiden, en alles in goeie banen proberen te houden.
Die elke vrije seconde in de stichting steken.

16 gastgezinnen die 24/7 hun zorg en liefde geven aan alle opvangertjes, en dan nog vrijwilligers die hand en span diensten verlenen. Een geweldig team waar iedereen zijn beste beetje voorzet en we allemaal een passie hebben voor de zwerfsnuitjes.

In drie jaar tijd hebben wij 871 snuitjes mogen helpen !!!
En dat met een relatief klein team, dat is iets waar wij best trots op zijn 😊

Wij hebben geen centrale opvangruimte, alle snuitjes worden in gastgezinnen opgevangen, in huiselijke sfeer dus.
Sommige mensen denken dat wij een grote stichting zijn, een soort asiel, maar dat is dus niet zo.
Ons word heel vaak om hulp gevraagd, ze weten ons uit het hele land te vinden, maar helaas hebben wij niet de capaciteit om overal te komen helpen.

Wij doen wat we kunnen, en gaan hier ook ver in.
Dagen en ook nachten zitten wij in weer in wind bij vangkooien te wachten tot er snuitjes in lopen. Wij zullen een vangkooi nooit onbeheerd achter laten !
Bij elk snuitje die wij vangen bekijken we wat het beste voor hem of haar is. Daarin spelen de gastgezinnen ook weer een belangrijke rol.

Allemaal krijgen ze de zorg die ze nodig hebben, ook medische.
Dankzij onze donateurs kunnen wij die ook geven.
Wij krijgen flinke gereduceerde tarieven bij onze dierenartsen, toch zijn maandelijkse rekeningen tussen de 3.000 en 4.000 euro geen uitzonderingen meer.
Daarbij gaat er voor ongeveer 1000 euro aan voer per maand doorheen (in het hoogseizoen van maart t/m september redden we het daar niet eens mee)
Maar dan worden we elke keer weer uit de brand geholpen door lieve mensen die ons voerdonaties sturen 
Ook mogen wij vele andere donaties in de vorm van speeltjes, krabpalen manden etc ontvangen, waar wij steeds weer enorm blij mee zijn.

De gemeente Nijmegen helpt ons met een kleine subsidie waar we een deel van de snuitjes die uit hun regio komen mee kunnen helpen. Zij waarderen wat wij in hun gemeente doen 

Dankzij onze volgers hebben wij ook al meerdere keren voer gewonnen, ook dat vinden wij geweldig 
En niet te vergeten alle krabpalen en onderdelen en kussens etc van Dierenvilla, dankzij jullie mochten we dit al twee keer bij Dierenvilla ophalen 🙂

Stichting Dierenlot is een grote steun voor ons, dankzij hun rijden wij in een Dierentransport Ambulance, waar wij heel erg blij mee zijn. Honderden snuitjes hebben we er al mee kunnen vervoeren 

Al onze opvangers zitten in ons hart, en voor een gastgezin is het soms best lastig om ze weer te laten gaan.
Wij gaan voor het ultieme gouden mandje wat helemaal past bij het snuitje en zijn dus secuur in het plaatsen.
Maar op die manier hebben wij al enorm veel snuitjes super gelukkig kunnen maken, en dat is waar wij het allemaal voor doen.

Vaak gaan we ver over onze grenzen heen, vooral in het hoogseizoen. Dan slepen we ons op ons tandvlees voort, om toch maar die snuitjes in nood te kunnen helpen.
Het is niet alleen maar leuk, maar vaak ook heel zwaar.
Aangezien onze prioriteit bij de zwerfkatten liggen maken wij ook vreselijke dingen mee.
Snuitjes waar het heel slecht mee gaat, waar de tranen je meteen bij in de ogen schieten, maar die wel meteen hulp nodig hebben. Wij hebben geweldige dierenartsen die altijd voor ons klaar staan 

Ook staan wij voor vreselijke keuzes over leef en dood……….enorm zwaar waarbij vrijwilligers huilend in de praktijk staan. Het word nog zwaarder wanneer je een snuitje al een tijd verzorgd hebt, er alles aan hebt gedaan om hem of haar beter te krijgen, maar die dan toch door je vingers heen glipt 😓
Dan staat het team gelukkig altijd klaar om dit gastgezin op te vangen.

Maar natuurlijk zijn er ook leuke dingen, als dat niet zo was zouden we dit werk niet volhouden.
We hebben ontzettend veel succesverhalen, snuitjes die doodziek binnen kwamen en nu gezond en gelukkig zijn in hun gouden mand. Dat is wat ons op de been houdt😊

En al onze facebook volgers willen wij ook hartelijk bedanken.
Het is heel fijn te weten dat we zo goed gevolgd worden.
Op dit moment hebben we 17.138 likers 

De samenwerking met andere stichtingen is ook geweldig, daardoor hebben wij nog meer snuitjes gelukkig mogen maken, tenslotte kunnen we het niet allemaal alleen, en samen bereik je veel meer !

We zouden nog veel meer kunnen zeggen, maar dan zijn we morgen nog bezig 😉
De zorg voor de snuitjes gaat bij ons voor alles.
Dus we willen als laatste tegen iedereen zeggen ” Heel hartelijk bedankt voor alles, voor jullie vertrouwen in ons, voor al jullie hulp en steun ”Â đŸ˜»

Een team bestaande uit allemaal vrijwilligers die 24/7 voor de snuitjes klaar staat, wij zijn op allemaal ontzettend trots, dank jullie wel allemaal