Poezensnuitjes in het nieuws

.

sept 2017 – MAJESTEIT

majesteit01majesteit02majesteit03majesteit04majesteit05

.

.

sept 2017 – DIERENLOT

https://www.dier.nu/nieuwsbericht/bij-stichting-poezensnuitjes-zitten-ze-nooit-stil

dierenlot sept17

.

.

dec 2015 – NSHD

(geschreven door Stichting Poezensnuitjes)

http://nshd.nl/stel-dat-alle-katten-gechipt-zouden-zijn/

Stel dat alle katten gechipt zouden zijn…..

tommie-763x362

….. dan was er veel minder dierenleed, veel minder mensenleed en was er veel minder werk voor kattenopvangorganisaties zoals Stichting Poezensnuitjes. Stichting Poezensnuitjes, een organisatie die gesteund wordt door de NSHD, krijgt uiteraard veel meldingen van gevonden katten. Vaak gaat het om tamme katten die je gewoon op kunnen pakken en in een mandje kunt zetten. Natuurlijk nemen de vrijwilligers katten niet zomaar mee. Tenslotte kan het ook om een buurtkat gaan die gewoon twee eetadresjes heeft. Maar wanneer een kat dag en nacht lange tijd bij een melder in de tuin verblijft dan is er vaak toch meer aan de hand. Zoals met Tommie, de kat op de foto hierboven: een ongecastreerde en ongechipte ‘knuffelbeer’. Die zou toch gemist moeten worden zou je denken…… Maar voor hem heeft zich nooit een eigenaar gemeld. Gelukkig heeft hij nu een nieuw baasje.

Alle veldwerkers van Stichting Poezensnuitjes hebben een chipreader op zak en het eerste wat  altijd gedaan wordt is een gevonden kat checken op een chip. Er wordt niet alleen tussen de schouderbladen gecontroleerd, de plek waar een chip word ingebracht, maar over het hele lijfje voor het geval de chip ‘verdwaald’ is. Maar in de meeste gevallen hebben katten geen chip. Helaas is het dus heel ‘normaal’ als het piepje van de reader niet afgaat. Wanneer het piepje wel afgaat, schrikken de vrijwilligers zelfs vaak. En ze maken een rondedansje als de chip goed geregistreerd is en kat en eigenaar heel snel herenigd kunnen worden! Maar helaas gebeurt dit maar zelden.

vinceblindstichtingpoezensnuitjes2-300x156Vince, de blinde kat, hiernaast op de foto rechts, was verdwaald. Hij had wel een chip, maar was helaas niet geregistreerd. Door hem te delen op facebook meldde de eigenaar zich gelukkig de volgende dag. Deze kat en eigenaar hadden geluk dat ze elkaar terugvonden.

joris2-300x156Joris, het katertje op de foto links, liep al een tijdje in een woonwijk rond.
Hij werd gevangen, maar had geen chip. Hij is nog altijd bij Stichting Poezensnuitjes in de opvang.

Gevonden katten worden door Stichting Poezensnuitjes aangemeld bij Amivedi en andere vermissingssites. De katten komen ook op de facebooksite van Stichting Poezensnuitjes te staan (en worden honderden keren gedeeld). Vervolgens moet de stichting zich houden aan de twee wettelijke weken waarin een eigenaar zijn kat terug kan halen. Dat betekent dat de vrijwilligers (die de katten in hun eigen huis opvangen) vaak met ongecastreerde katers zitten die een plek voor zichzelf nodig hebben. Ze kunnen natuurlijk niet bij de andere katten. En dat is wel eens lastig….. Als de twee weken wachttijd voorbij zijn wordt een nieuwe eigenaar gezocht. En wanneer deze gevonden is moet men alle sites waar de katten als gevonden werden gemeld weer inlichten. Het kost veel extra werk! Wat Stichting Poezensnuitjes betreft zou het chippen en registeren van katten verplicht mogen zijn….

tink-300x156Tinkerbell, het kattenmeisje op de foto rechts, liep al een tijdje rond bij een friettent in Nijmegen. Ze at daar het afval dat op de grond lag. Vrijwilligers van Stichting Poezensnuitjes hebben haar gevangen en….. wederom, geen chip! Ook zij is nog steeds in de opvang.

elmo-300x169Elmo, de ongecastreerde en ongechipte kater op de foto links, werd gevonden in onbewoond gebied. Werd hij gedumpt? Ook hij is meteen aangemeld op alle vermissingssites, maar ook zijn eigenaar is nooit gevonden. Elmo woont inmiddels in een ‘gouden mand’ bij een nieuw baasje.

Voordat de katten die bij Stichting Poezensnuitjes verblijven naar een nieuwe eigenaar verhuizen worden ze allemaal gecastreerd/gesteriliseerd, gevaccineerd èn gechipt. Déze katten zal het niet nog eens gebeuren dat ze verdwalen en hun baasje nergens te vinden is. Tenminste….. als hun eigenaar er aan denkt om veranderingen (verhuizing of een ander telefoonnummer) door te geven aan de registratie.

 

#####################################################

.

Juni 2015 – Me and my Cat:

(geschreven door Stichting Poezensnuitjes)

Dia1Dia2

 

#####################################################

.

Maart-april 2015 – 100% NL (Vitakraft)

(geschreven over Stichting Poezensnuitjes)

vitakraft

 

###############################################

.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s