Mensensnuitjes

Bestuur

.

.

Bianca

bianca

Sinds het jaar 2007 vang ik zwerfkatten en kittens op, het is een passie voor me geworden.
Zwangere poezen, poezen met kittens, moederloze kittens, volwassenkatten, schuw of tam allemaal heb ik ze al mogen verzorgen. Soms enorm zwaar maar door de grote liefde die je van deze diertjes krijgt enorm dankbaar om te mogen doen.
Al mijn eigen poezensnuitjes zijn ook exopvangertjes die bij mij hun forever home hebben gekregen. Alle opvangertjes die bij mij binnen komen sluit ik meteen in mijn hart, daardoor is het vaak erg moeilijk om weer afscheid van ze te moeten nemen. Ik heb al emmers vol met tranen gehuild, maar als je daarna ziet hoe gelukkig ze zijn in hun nieuwe thuis weet je weer waarom je dit doet “elk poezensnuitje een nieuwe start geven voor een heel gelukkig leven “. Het is triest dat het nodig is, maar zolang er poezensnuitjes in nood zijn stel ik mijn hart en huis voor ze open! Daarnaast hou ik de facebook site van poezensnuitjes bij, en samen met Marina de website. Wanneer je de stichting belt krijg je mij aan de lijn, en ook de meeste mailen worden door mij beantwoord.
Ik vang zelf ook, en rijd de meeste ritten naar en van de dierenarts. Ik ben ook gastgezinbegeleider.

.

.

Frank

Frank1Ik ben Frank sinds juni 2021 penningmeester van Stichting Poezensnuitjes en inmiddels ook voorzitter. Van kinds af aan dieren in huis gehad. Hamster, parkiet, vissen, honden en natuurlijk katten.
Op het moment ben ik personeel van Koning Kaos, toen Kaos als kitten bij mij kwam woonde ik klein dus was meer snuitjes geen optie, helaas accepteert hij nu geen andere snuitjes in huis. Ik volgde Stichting Poezensnuitjes al langer via FB dus toen ik hoorde dat ze een penningmeester zochten was ik gelijk enthousiast om op deze manier te helpen snuitjes van een gouden mand te voorzien. Natuurlijk zag ik dit ook als een gouden kans om de sterren van de Stichting oa Kirby, Mister Eddie en Sir Spockie in het echt te ontmoeten. Ik ga mijn best doen om mijn steentje bij te dragen aan het goede werk dat Stichting Poezensnuitjes doet voor alle snuitjes in de regio die dit nodig hebben.
Helaas zijn dit er nog een hele boel, maar alle beetjes helpen!

.

.

Barbara & Chino

Barbara & ChinoWij zijn Chino en Barbara, sinds bijna 2 jaar zijn wij gastgezin bij Stichting Poezensnuitjes en oh wat is het dankbaar werk. Via Liesbeth zijn we bij PS terecht gekomen en dat was wel een leuke afwisseling tussen al het Corona-nieuws door. Wij hadden een verdwaalde kat gevonden en Liesbeth had een chipreader en is direct komen checken op chip. Zo zijn we met elkaar in gesprek gekomen en zijn wij uiteindelijk gastgezin bij PS geworden.

Wij zijn beiden opgegroeid met honden, maar zijn altijd al gek op allerlei dieren geweest. Onze droom is het om veel meer katten te kunnen helpen en op te vangen, maar we doen dat nu zo veel we kunnen en Chino is daarbij Barbara’s steun en toeverlaat.

Recentelijk ben ik, Barbara, ook bestuurslid geworden van de Stichting. Samen met Frank en Bianca vormen wij het nieuwe bestuur en vervul ik de functie als secretaris.

Wij hebben naast onze eigen snuit Freddie, ook Kia bij ons wonen. Kia is ons adoptie snuitje op afstand en krijgt dagelijks haar medicijnen voor haar hartje en een puffer tegen haar bronchitis. Wij zijn goed op elkaar ingespeeld, dus het loopt gesmeerd. En Kia? Ze is een vrolijk dametje die van ver is gekomen. 🙂 Wij raden iedereen aan om gastgezin bij Stichting Poezensnuitjes te worden. 🙂

.

.

Teamleden

.
.
 
.
 
Iris
Iris
Ik ben Iris, getrouwd met Harrie , moeder van 2 zoons en 1 dochter die geen van allen meer thuis wonen en oma van een geweldig leuke kleinzoon. Als klein meisje was ik al gek op dieren, wij hebben dus altijd huisdieren gehad. Mijn carrière als kattenvanger begon ik in 2002 bij de boerderij waar ik een baal hooi haalde voor onze konijnen.
Deze boer bleek de kittens die daar geboren werden te verdrinken, samen met mijn dochter en haar vriendinnetje heb ik toen een kitten kunnen vangen in een juten aardappelzak. Vervolgens heb ik hulp gekregen van de plaatselijke dierenbescherming , ik leende bij hen een vangkooi en heb de poezen en kittens bij die boer gevangen. De poezen werden gesteriliseerd en weer teruggebracht, de kittens heb ik gesocialiseerd en voor een aantal vond ik nieuw huisje. Luna mocht blijven, Mickey was heel erg schuw en kwam daardoor twee keer terug van plaatsing, toen hebben we hem ook maar gehouden.
In de jaren daarna heb ik 4 jaar vrijwilligerswerk in een asiel gedaan en kwam ik op zoek naar hulp voor zwerfkatten bij Stichting Poezenbel terecht.
Als Poezenbel-vrijwilligster heb ik heel veel opvangertjes in huis gehad en ieder jaar bleef er wel een kneusje en/of een schuwe opvanger hangen waardoor wij ons huis nu delen meer een heel stel Poezensnuitjes.
Vorig jaar overleed helaas Maria, de oprichtster van Poezenbel, en werd de stichting opgeheven. Sindsdien ben ik vrijwilligster van Stichting Poezensnuitjes en kan ik gelukkig gewoon doorgaan met zwerfkatten vangen en helpen.
Omdat ons huis en tuin behoorlijk vol zijn, er wonen naast de poezensnuitjes ook nog 2 hondensnuiten en 4 konijnensnuitjes, vang ik liever alleen nog op als de andere gastgezinnen vol zitten. Ik ben heel blij dat ik in dit geweldige team terecht ben gekomen en hoop dat we met zijn allen nog heel veel Poezensnuitjes kunnen helpen maar het zou helemaal mooi zijn als onze hulp overbodig zou worden in de toekomst. Helaas is het leven geen sprookje dus blijven wij gewoon maar allemaal ons best doen voor alle poezels tot we er bij neervallen :=)
.
.


Janny
Janny

Hallo ik ben Janny.
Ik ben sinds het voorjaar 2015 gastgezin van stichting poezensnuitjes. Ik vind het fantastisch om katten op te vangen. Het is heel mooi en dankbaar om (bange) kittens te socialiseren en op te voeden. Als ze dan naar hun gouden mandje gaan is het altijd wel moeilijk maar uiteindelijk doe je het daarvoor.
Ik heb 3 volwassen uitwonende kinderen en 7 kleinkinderen. Zij zijn ook allen gek op dieren.
Ik ben opgegroeid op een boerderij tussen de dieren, Ik heb toen ik jong was heel wat dieren opgevangen op mijn slaapkamer om liefde te geven of beter te maken. O.a een net geboren biggetje die ten dode opgeschreven was, met veel zorg en vaak voeden, groot weten te krijgen.
Ik heb 2 katten, een kruising maine coon kater, simba. Een noorse boskat poes, Roza. Ik heb aan het huis vast een mooie grote katten ren waar de katten heerlijk kunnen vertoeven maar wel veilig zijn.
2 katten is erg leuk maar er kunnen er makkelijk een paar extra bij, vandaar dat ik zo geniet van de opvang periodes.

.

.

Sanne

sanne.JPGHoi ik ben Sanne,

Als kind was ik altijd bezig met dieren, maar omdat mijn broer allergisch is voor alles met haren hadden wij lang geen huisdieren. Om mijn tiende kreeg ik van mijn oma een (tweedehands) konijn Witje en hierna volgden cavia’s Jopie en Mia die ik op mijn slaapkamer hield. Toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik mijn eerste poes, Miemel, van een collega die haar thuis niet meer kon hebben. Via Stichting Poezensnuitjes kreeg ik Bodo en Bink (Chance) in huis. Drie maanden later overleed Miemel aan de gevolgen van een tumor in haar hoofd.

Het socialiseren van bange Bink vond ik zo leuk dat ik besloot pleegmama te worden. Mijn eerste opvangers waren Donder en Storm, hierna heb ik Adje en Rudolf erbij gehad en heel eventjes Weasel en Sabi. Toen bleek dat mijn Bodo kattenaids en -leukemie had, heb ik de laatste maanden van zijn leven alle aandacht op Bodo en Bink gericht.
Bink is inmiddels uitgegroeid tot een lieve schootkat en hij vind het heerlijk om met kleine poezensnuiten te spelen.
Voor de opvang snuitjes heb ik een kattenkamer waar ze rustig aan het binnenleven kunnen wennen. Zodra het kan gaat de deur open en leren ze het echte binnenleven kennen. Het socialisatieproces is een werkje waar veel geduld, tijd en energie in gaat zitten, maar uiteindelijk krijg je dat dubbel en dwars terug van de dankbare snuitjes!

.

.

Eva

1e91ed49-5f4f-4723-9fe6-7f2308052a2a

.

Ik ben Eva,  gastgezin bij poezensnuitjes.

Al van kinds af aan zijn er dieren in mijn leven, ik zou me ook geen leven zonder voor kunnen stellen. Zelf heb ik 15 jaar 2 poezen gehad en toen zij vorig jaar beide overleden besloot ik dat ik voorlopig geen andere kat meer wilde, maar dat ik wel iets voor ze wilde doen en daarom ben ik gastgezin geworden.

Niks mooiers dan deze schatjes te helpen aan een gouden mandje. Ik heb onlangs mijn eerste opvangertje naar haar nieuwe huisje zien vertrekken en dat was een fijn gevoel, daar doe je het voor.

.

.

Liesbeth

LiesbethIn het voorjaar van 2019 ben ik gastgezin geworden voor Stichting Poezensnuitjes. De dag nadat ik het kennismakingsgesprek had werd er door een kennis direct mijn hulp ingeroepen. In haar tuin was een poes enkele dagen daarvoor bevallen van 6 kittens. Echter 2 van deze kittens liet ze achter nadat ze met haar kittens was gaan slepen. Na 5 dagen speuren en zoeken lukte het moeder samen met alle kittens te vangen. En daarmee had ik direct mijn eerste opvang; Dolly en haar muziekkittens.

Hiervoor was ik 5 jaar lang gastgezin voor een asiel. Dat ik met de overstap naar Stichting Poezensnuitjes direct erop uit zou gaan om katten/kittens te vangen had ik toen zeker niet kunnen voorzien. Wel merkte ik dat het veel voldoening gaf om na dagen proberen eindelijk moeder en kittens met elkaar te kunnen herenigen. Daarom ben ik naast het gastgezin zijn me ook bezig gaan houden met het van de straat halen van diverse zwerfkatten. En dat dat hard nodig is kwam ik snel achter.

Zelf heb ik sinds 20 jaar katten in mijn huis. Ik kan me ook echt geen huis voorstellen zonder katten. Een huis zonder katten is voor mij geen thuis. Op dit moment heb ik 3 katten. Mijn seniordame Sara en ex opvangers Kika en Ties. Naast katten heb ik ook nog 2 konijnen genaamd Lotje en Gijsje.

Lenie

Lenie.

Hallo ik ben Lenie en helemaal gek op dieren. Ik heb mijn hele leven al dieren gehad en heb ze nu na 63 jaar nog steeds.
Ik heb nu 2 honden Sasha en Max en 3 katten Spike Waylon en Nobby .
Daarnaast loopt hier ook een adoptie-op-afstand katje tussen: onze Dexx. Ook de papagaai Chico mogen we niet vergeten kortom een heerlijke beestenboel
Ik hoop dat ik met het vrijwilligerswerk een hoop katjes kan redden en een goed tehuis kan geven.

.

.

 

Angela

AngelaHallo ik ben Angela.

Van jongs af aan ben ik al opgegroeid met dieren. Honden, cavia’s, vogels, duiven en  vissen, ik heb alles wel gehad.
Maar pas toen ik op mezelf ging wonen kwam er mijn eerste poes. En de liefde voor deze mooie , lieve en intelligente snuitjes is toen ontstaan en steeds groter geworden.
Sinds 2010 vang ik zwerfkatten en kittens op.
Met een pauze er tussen van een aantal jaren.
Dit omdat mijn eigen snuitjes het niet meer oké vonden.
In 2019 werd ik gebeld door de stichting of ik even plek had voor en snuitje die nu bij mij in de buurt buiten zat. En ze was welkom. Ze is ook niet meer weggegaan.
Door haar kwam ik er weer achter hoe bijzonder het toch is om snuitjes op te vangen.
Omdat mijn eigen schatjes het nog steeds niet prettig vinden om steeds nieuwe snuitjes te ontvangen, ben ik op zoek gegaan na een oplossing. Want ik wilde echt weer wat betekenen voor deze onschuldige dieren die door hun lot op straat zijn beland.
En zo werd de kattenkamer aangekleed en is dat nu de plek waar de opvangertjes warm worden ontvangen.
En sinds dien al weer aardig wat opgevangen. Van hele bangertjes tot zwangere en moederpoesjes.
En ik kan niet anders zeggen dat ik dit weer met heel veel plezier en liefde doe. Al hoop ik diep in mijn hart dat het uiteindelijk niet meer nodig zal zijn, omdat er geen zwerfkatten meer zullen zijn.

.

.

.