Voorwaarden van plaatsing

84838482_3251634601532567_4446628909118652416_n

a. Wanneer er interesse is in één of meer van onze poezensnuitjes die in de rubriek “Poezensnuit zoekt thuis” staan,  kan men contact opnemen met het gastgezin waar deze verblijven via het emailadres wat bij het verhaal staat. Wij vragen in de e-mail informatie over uw leef- en woonsituatie, in welke woonplaats u woont en wat u een poezensnuitje te bieden heeft.

b. Men komt eerst op afspraak om kennis te maken met de snuitjes en het gastgezin. Wanneer de klik er aan alle kanten is, stellen we een contract op en is het poezensnuitje  voor hen besproken. We maken dan een afspraak wanneer  de snuitje(s) mogen verhuizen. Er is een proefperiode van een maand.

c. Wij plaatsen kittens nooit alleen tenzij er al een jong soortgenootje aanwezig is.
Lees hieronder waarom:
Waarom wij kittens altijd samenplaatsen

43473034_1081033902071126_1994324216576475136_n

d. Alle snuitjes zijn bij plaatsing gevaccineerd, gechipt en meerdere malen ontwormd. Om deze reden hangt er wel een klein prijskaartje aan de staartjes. Voor jonge kittens vragen wij een bijdrage in de onkosten van 100 euro.
Poezensnuitjes vanaf 4 maanden zijn reeds gesteriliseerd/gecastreerd, gevaccineerd en gechipt en daar vragen wij een bijdrage in de onkosten van 120 euro voor.

e. Nieuwe eigenaren van kittens welke nog maar 1 vaccinatie hebben gehad (wegens leeftijd of gezondheid) dienen hun nieuwe huisgenootje nog een herhalingsvaccinatie te laten geven.

f. Wanneer men kittens heeft besproken maar eerst nog op vakantie gaat bieden wij de mogelijkheid dat de kittens nog bij ons mogen blijven. Als de kittens in die periode nog een tweede vaccinatie nodig hebben vragen wij daar 29 euro extra voor.

42745750_1076075915900258_7727187039325519872_n

g. De nieuwe eigenaar tekent een contract waarin staat dat hij/zij het kitten vòòr de leeftijd van 6 maanden laat neutraliseren. Wanneer hij/zij een kitten- katertje en/of poesje in huis neemt dient dit al vóór 5 maanden te gebeuren. Wij adviseren direct na de adoptie al een dierenarts te zoeken die op deze leeftijd wil steriliseren/castreren.

h. Samen met het vaccinatieboekje ontvangt de nieuwe eigenaar ook een nog in te vullen bewijs van neutralisatie van het kitten. Deze moet door de dierenarts, waar het kitten wordt geholpen, worden voorzien van een handtekening en stempel en moet teruggestuurd worden naar het op het formulier vermelde adres.

i. Snuitjes vanaf de leeftijd van 4 maanden zijn door ons al geneutraliseerd en daarom vragen wij hier ook een andere bijdrage voor. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

38870655_1036549853186198_4114945519904620544_n

j. Wij hebben al onze poezensnuitjes “gered” en vinden dat ze allemaal een tweede kans verdienen. Een gouden toekomst voor allemaal! Daarom zijn wij secuur bij het plaatsen van al onze poezensnuitjes. Wanneer mensen op een bovenwoning wonen, plaatsen wij daar alleen poezensnuitjes als het balkon volledig veilig afgezet is.

k. Wij reserveren niet en werken niet met wachtlijsten

l. Voor België (en andere landen in het buitenland) moeten dieren ook gevaccineerd zijn tegen rabiës, dit kan pas vanaf 12 weken, en de vaccinatie moet ten minste 21 dagen voor vertrek gegeven worden.
Wij plaatsen daarom geen snuitjes in België.

img_2477

19 reacties

19 thoughts on “Voorwaarden van plaatsing

  • Sorry opnieuw . Zag dat jullie ook vroegen naar de leefomgeving. Ik heb appartement 71 vierkante meter op de parkstee met heerlijk groen om hun heen . Katten mogen van mij overdag naar buiten maar niet lang en s avonds blijven ze zoizo binnen. Het moeten geen straatkant worden . Hou van knuffelen kroegen een kat die bij je op schoot komt zitten enzovoorts. Heb nu in mijn leven al zker 6 katten een prachtig thuis gegeven voor de rest van hun leven . Dat zou ik Hans ook willen geven uiteraard . Ik hoor graag meer van u . Groetjes Mark Govaard

   Like

   • Beste Mark
    Dit is helaas niet de plek om te reageren op snuitjes die een gouden mand zoeken.
    In het verhaal van Hans staat het emailadres waar je naartoe kan mailen als je interesse in hem hebt, die mail komt dan bij het gastgezin terecht.
    Inmiddels is Hans al besproken tot nadere kennismaking.
    Mocht je in de rubriek poezensnuit zoekt thuis een ander snuitje zien waar je interesse in hebt, mail dan naar het emailadres wat erbij vermeld staat, dan zien wij dat ook meteen.
    In elk geval bedankt voor je belangstelling (Y)

    Like

 1. Ik vind het super goed dat jullie voorwaarden van plaatsing hebben. Dit zegt enkel hoe erg jullie met de katten begaan zijn. En een goed baasje zal het waarschijnlijk alleen maar heel erg kunnen waarderen dat de stichting er zeker van wil zijn dat de kat ook echt een goede kans krijgt om gelukkig te worden. .

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben helemaal voor neutraliseren. Maar als je nou een dierenarts hebt die het liever pas tegen de 10 maanden (of rond een jaar) doet? Ik heb binnenkatten, mar besef mij ter dege dat ook die kunnen ontsnappen en voor een nestje zouden kunnen komen.
  Verder vind ik het super dat jullie willen dat er een soortgenootje is 🙂

  Like

  • Hallo Mandy, het enige wat wij dan kunnen adviseren is een andere dierenarts zoeken.
   Het is allang achterhaald dat een kat pas met die leeftijd geholpen kan worden.
   Ze kunnen al met vier maanden vruchtbaar zijn!!
   Wij willen absoluut niet dat onze exopvangertjes voor nakomelingen gaan zorgen, daarom moeten er voorzorgsmaatregelen getroffen worden door ze tijdig te laten helpen.
   Dat betekent vóór ze zes maanden zijn, en wanneer iemand een kittenpoes en kittenkater tegelijk adopteert, zelfs al met 5 maanden.
   Op deze leeftijd hetstellen ze trouwens ook wonderbaarlijk snel van hun operatie/ingreep.
   Groetjes Bianca

   Like

 3. Goedemorgen leuke stichting.
  Ik ben amber, ik ben een jongen vrouw van 20 jaar die al 3 jaar op der eigen woont. Ik kom net uit een relatie van 4,5 waar mee ik samen heb gewoond. Mijn ex vriend was helaas alergies voor katten dus hebben wij toen geen kat kunnen nemen. Voor dat ik met hem ging samen wonen heb ik wel een kat gehad. Die is toen overleden, katten zijn mijn lievelingsdier en wil ik niets liever de liefde geven aan de beesten die het verdienen. Ze zullen bij mij een heel mooi leven hebben. Net zo als mij vorige kat. Wand ik vind tevens als je een dier neemt moet je de zorg af maken tot het eind.

  Like

 4. Hello
  I want to adopt a female kitten please .
  I live with my husband in nijverdal , we live in a flat so we don’t have a garden, we have no kids and we have alot of free time thats why i want to adopt a kitten because they are a good company.

  Like

 5. Beste mensen,

  Wij zouden heel graag een kitten willen. We zijn beide opgegroeid met katten en we zijn dol op ze. Natuurlijk zullen we goed voor ze zorgen want een kat is niet zomaar een huisdier. Ze zijn onderdeel van de familie voor ons. Wij zijn het echter oneens met de verplichte sterilisatie van de katjes. Bij ons zou een nestje met kittens namelijk meer dan welkom zijn. Het lijkt ons erg leuk en bovendien hebben wij genoeg vrienden die graag eens kitten van ons overnemen als wij ze niet willen houden. Wij vinden daarom dat sterilisatie nooit verplicht gesteld mag worden. Sterilisatie is ook nog mogelijk nadat er al 1 of 2 nestjes geboren zijn. Dit hoeft niet op zo’n jonge leeftijd al te gebeuren. Verplichte sterilisatie komt erg dwingend over. En zoals ik al zei, een nestje met kittens zou zeer gewenst zijn bij ons. Wij zijn kattenliefhebbers en hebben ervaring met de verzorging. Zou het mogelijk zijn om zonder die verplichte sterilisatie kittens van u over te nemen? Met vriendelijke groet, fam. Van Haaren

  Like

  • Beste Fam.van Haaren
   Wij stellen onze voorwaarden niet voor niets. Juist door jullie denkwijze bestaan er stichtingen zoals wij.
   Er zijn al zoveel katten in ons land, en velen belanden op straat.
   Wij hebben daar onze handen aan vol, werken dag en nacht om vele snuitjes te redden.
   Maar het blijft dweilen met de kraan open zolang er mensen zijn die door blijven gaan met zoals wij het noemen “pretnestjes”.
   En inderdaad horen wij maar wat vaak “wij zorgen zelf voor huisjes voor die kittens” en wij denken dan “weer mandjes die weggekaapt worden voor de neusjes van al die katten en kittens die nu in opvangen en asiels verblijven “.

   Behalve het overschot van katten gunnen wij het geen enkele poes om zwanger te zijn en een bevalling mee te moeten maken.
   Ook hier zien wij enorm veel verdriet en pijn, dit is gewoon niet leuk voor een poes.
   En waarom moet ze dit doorstaan? Alleen omdat de mensen kittens zo leuk vinden?
   Wij realiseren ons maar al te goed dat wij niet alles kunnen voorkomen, maar door onze voorwaarden kunnen wij onze kittens daar wel voor behoeden, en daarom staat er in onze voorwaarden een verplichte castratie of sterilisatie.
   Op deze manier helpen wij, en de adoptanten, mee dat er nog meer onnodig leed voorkomen word.

   Aangezien jullie er zelf geen probleem mee hebben om een poes nestjes te laten krijgen, zullen jullie er ook geen probleem mee hebben dat de kittens van die poes straks ook weer nestjes zullen krijgen, en zo gaat dat maar door.
   En ooit zal er een nestje uit deze inmiddels grote familie weer gedumpt worden, en dan mogen wij weer opdraven om een helpende hand uit te steken. Jullie zullen nooit meer weten wat er met alle kittens van de kittens van de kittens van jullie gebeurd.
   Wij kunnen dit wel, door de verplichte castratie en sterilisatie, wat ook door ons gecontroleerd word.
   Geen enkel opvangkitten van ons zal een nestje krijgen, wij werken dus niet mee aan het kattenoverschot, en dat is het doel wat wij hebben.

   Wij moeten daar wel 24/7 vrijwillig voor werken.
   Het antwoord op uw laatste vraag zal inmiddels duidelijk zijn.
   Als u dan zoveel van katten houdt meld u dan aan bij een opvang of asiel als gastgezin, dat zal pas echt voldoening geven.
   Met vriendelijke groet
   Bianca
   Stichting Poezensnuitjes

   Geliked door 1 persoon

   • Ik vind die verplichting alleen maar goed.Dan is deze familie “toevallig”1 die er zo over denkt. Wat stelt dat eigenlijk voor tegen over honderden ongewenste nestjes. Gelukkig dat deze verplichting bestaat !!

    Geliked door 1 persoon

   • Ik ben het helemaal met jullie eens de poezensnuitjrs die jullie opvangen hebben al genoeg meegemaakt en zolang jullie je handen vol hebben is het gewoon nodig

    Like

   • Ik ben het zooo met stichting poezensnuitjes eens! Het grootste probleem bij al dat kattenleed zijn die pretnestjes, en de laksheid van de baasjes de katten te neutraliseren. Er is veel onwetendheid, zo blijkt ook hier weer aangezien men schrijft ´wij zijn kattenliefhebbers, dus we vinden een nestje juist leuk´. Als je van katten houdt, werk je juist niet mee aan het overschot, maar probeer je dit tegen te gaan! Houden van is soms JUIST opzij zetten van wat je zelf graag zou willen. Het maakt in dit verhaal ook geen verschil als je al mensen kent die dolgraag een kitten zouden willen hebben, zoals zo goed door poezensnuitjes is geformuleerd worden deze plekken dus weggekaapt en hadden er ook katten naar deze plekken gekund die momenteel in het asiel of een opvang zitten. Die zitten overvol!!!

    Geliked door 1 persoon

 6. Helaas hebben we recentn na onze twee 16 jarige katten , dir we ook hebbrn moeten laten slapen, onze 6 jarige kater Tiger moeten laten inslapen. Van de da assistente gewezen op deze site en nu gereageerd op een stel ondeugrnde poezensnuitjes. We missen het kattengezang. Gewledige site. Wr hopen dan ook oprecht dat wij de nieuwe pleegouders mogen worden van deze twee.

  Like

 7. Volgens mij is hét onmogelijk, dat deze mensen die een kitten van jullie willen hebben voor ,pretnestjes’ bekend zijn met de stichting Poezensnuitjes…!
  Deze mensen zijn onverantwoord bezig… want hoe kan je kittens van 1 of 2 nestjes in de gaten houden wat met al de kleintjes gebeurd… en kittens van de kittens???
  Erg kortzichtig gedacht… en onverantwoord!!
  Ben helemaal eens met de Poezensnuitjes!❤️😻

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s